Yeme - İçme
  Klasik Mutfaklar
  Uzman Mutfaklar
  Dünya Mutfakları
  Kahvaltı
  Tatlıcılar
  İçecek
  Gezi
  Kültür
  Kamp
  Turlar
  Deniz
  Hobi - Aktivite
  Alışveriş
Fondünün en iyi 10 adresi

Fondü, 18. yüzyılda İsviçre’de ortaya çıktı: Peynir bir kapta eritiliyor, uzun çatallarla ekmek ve sebze parçaları bandırılarak yeniyor. Peynirin içinde eritildiği toprak ya da dökme demir kap, masada hafif bir ateş üzerine oturtularak sıcak tutuluyor. İsviçre fondüsünün geleneksel tarifinde gravyer ve Emmental peyniri, bu peynirleri doğrudan ateşten koruyan ve güzel bir tat veren sek beyaz şarap, taze peynirin tadının acı olmasını engelleyen vişne brendisi (kirsch), peynirin dağılmasını engelleyen mısır unu var. Fondünün etlisi, sebzelisi, çikolatalısı da yapılıyor. Yine geleneksel bir İsviçre yemeği olan raklet ise, raklet peynirinin kızartılmasıyla hazırlanıyor. Fondü restoranlarının çoğunda raklet de var. İşte en lezzetli fondüyü yiyebileceğiniz 10 adres

                                                                  

 

                                 

SIRAEN İYİLERŞEHİR
 1
SWISS CHALET RESTORAN
 İSTANBUL
 2
SWISS RESTORAN
 İSTANBUL
 3
AZZUR RESTORAN
 İSTANBUL
 4
CREPE & FONDUE RESTORAN
 İSTANBUL
 5
KAHVE DÜNYASI
 İSTANBUL
 6
LEONARDO RESTORAN
 İSTANBUL
 7
PASSION KAFE
 İSTANBUL
 8
LONG TABLE
 İSTANBUL
 9
FONDUE SWITZERLAND RESTORAN
 İZMİR
 10
WINE HOUSE...
 İSTANBUL
 
   Yorum Sayısı: 0Yorumlarınızı Yazınız diğer yorumlar >>>