Yeme - İçme
  Klasik Mutfaklar
  Uzman Mutfaklar
  Dünya Mutfakları
  Kahvaltı
  Tatlıcılar
  İçecek
  Gezi
  Kültür
  Kamp
  Turlar
  Deniz
  Hobi - Aktivite
  Alışveriş
FERİYE.
Osmanlı mutfağından örnekler


Yorum Sayısı:  2
Puan Durumu:  8.20
Oy Kullanan:  5 Kişi
 
Yorum Yazmak ve Puan
Vermek için tıklayınız


Ortaköy’deki mekan, 1997’de açıldı. Sahibi Üstün Karabol, yöneticisi Vedat Başaran. Osmanlı mutfağından yemekleri tadacağınız Feriye’de beş ayrı salon bulunuyor. Terasında yaz-kış oturmak mümkün. Dekarasyondan çok, yemek hizmeti öne çıkarılmış. Aynı anda 300 kişi yemek yiyebiliyor. Toplantı ve kongre salonları da var. Zeytinyağlı yemek çeşitleri, kuzu kuş gömü ve safranlı kalkan balığı mönünün en sevilen çeşitleri arasında. Bir kişi içki dahil 80-120 YTL arası hesap ödüyor. Türkiye’ye gelen yabancı devlet protokollerinin uğrak yeri. Müdavimleri arasında Ali Koç, Cahit Kocaömer, Filiz Akın, Çiğdem Simavi, Bülent Eczacıbaşı gibi isimler var. Bugüne kadar yerli ve yabancı kuruluşlardan pek çok ödül aldılar.
İSTANBUL / Tel: (212) 227 22 16
Boğaz'ın en iyi 10 restoranı
SIRAEN İYİLERŞEHİR
 1
FERİYE.
 İSTANBUL
 2
LACİVERT
 İSTANBUL
 3
KIYI
 İSTANBUL
 4
KÖRFEZ.
 İSTANBUL
 5
İSKELE
 İSTANBUL
 6
POSEIDON
 İSTANBUL
 7
BEBEK BALIKÇISI
 İSTANBUL
 8
İSMET BABA
 İSTANBUL
 9
LES AMBASSADEURS
 İSTANBUL
 10
PARK FORA.
 İSTANBUL