Yeme - İçme
  Klasik Mutfaklar
  Uzman Mutfaklar
  Dünya Mutfakları
  Kahvaltı
  Tatlıcılar
  İçecek
  Gezi
  Kültür
  Kamp
  Turlar
  Deniz
  Hobi - Aktivite
  Alışveriş
LACİVERT...
Güney Akdeniz sofraları


Yorum Sayısı:  0
Puan Durumu:  10.0
Oy Kullanan:  1 Kişi
 
Yorum Yazmak ve Puan
Vermek için tıklayınız


Anadoluhisarı’ndaki Lacivert Doğu ve Güney Akdeniz ülkelerinin sofrasını pazar sabahlarına taşıdı. Özellikle Fas, Tunus, Cezayir mutfağını mercek altına alan Şef Hüseyin Ceylan özgün bir mönü hazırladı. Çeşit çeşit baharatların farklı kombinasyonları, acı ve tatlıyı birleştiren bir anlayış ile bakliyat ve sebzenin bolca kullanıldığı hamur işleri öne çıkıyor. Mönüde Güney Akdeniz ülkelerine ait tatlar var; ceylan boynuzu, irmikli ekmek, pastilin şekerli tuzlu (tavuklu) börek, kaşari (soğuk salata), bademli tart, bademli irmikli tatlı, baharatlı havuç, felafel. Kabak tatlısı, güllü puding, sütlü zerde, krem brüle, cevizli çikolata topları ve makrut (hurma tatlısı) da tatlıya düşkün olanlar için.
İSTANBUL / Tel: 0 216 413 42 24
Türkiye’nin en iyi 10 brunch mekánı
SIRAEN İYİLERŞEHİR
 1
FOUR SEASONS...
 İSTANBUL
 2
GEZİ İSTANBUL...
 İSTANBUL
 3
HALİÇ KAFE
 İSTANBUL
 4
SÜMER TİLMAÇ SANATÇI KÖYÜ
 İSTANBUL
 5
LACİVERT...
 İSTANBUL
 6
TEPE KAHVE
 İZMİR
 7
BUDAKALTI...
 ANKARA
 8
GAMİRASU CAVE OTEL
 
 9
SADEKAHVE
 İSTANBUL
 10
NACİ USTA RESTORAN
 İZMİR