Yeme - İçme
  Klasik Mutfaklar
  Uzman Mutfaklar
  Dünya Mutfakları
  Kahvaltı
  Tatlıcılar
  İçecek
  Gezi
  Kültür
  Kamp
  Turlar
  Deniz
  Hobi - Aktivite
  Alışveriş
ALTINBAŞAK TAŞ EKMEK FIRINI
İlk sahipleri Rum


Yorum Sayısı:  0
Puan Durumu:  10.0
Oy Kullanan:  1 Kişi
 
Yorum Yazmak ve Puan
Vermek için tıklayınız


Büyükada’da çarşı içindeki Altınbaşak’ın ilk sahipleri Rum. Fırıncı Yamalaki’nin üç kuşak önce çalıştırdığı Rize Çamlıhemşinli Şekerci ailesi, 55 yıldır bu fırının sahibi. Vakfıkebir, tam buğday, yedi tahıl, mısır, francala, baget, papatya, yulaf ve sandviç ekmekleri yapılıyor. Son iki yıldır çıkardıkları malt ekmeğindeyse yulaf, keten tohumu ve rezene var. 350 gramı 2.5 YTL. Fırında pidenin haşhaşlı, çörek otlu, susam ve çörek otlu türleri çıkıyor. 12 ay pide var. 400 gram pide 1.5 YTL. 9 kişilik personelin hepsi Karadenizli. 300 gram ekmek 1 YTL. Ediz Hun ve Lefter Küçükandonyanis müdavimlerinden.
İSTANBUL / Tel: 0 216 382 71 75
İstanbul’un en iyi 10 fırını
SIRAEN İYİLERŞEHİR
 1
BAYRAKTAR EKMEK FIRINI
 İSTANBUL
 2
HAS EKMEK
 İSTANBUL
 3
KOMŞU FIRIN
 İSTANBUL
 4
TAD DOY EKMEK FIRINI
 İSTANBUL
 5
PELEKİ UNLU MAMULLERİ
 İSTANBUL
 6
ALTIN ODUN EKMEĞİ
 İSTANBUL
 7
ÜNVER UNLU MAMULLERİ
 İSTANBUL
 8
ALTINBAŞAK TAŞ EKMEK FIRINI
 İSTANBUL
 9
ÖZKARADENİZ UNLU MAMULLERİ
 İSTANBUL
 10
SOMUNCU BABA EKMEK FIRINI
 İSTANBUL