Yeme - İçme
  Klasik Mutfaklar
  Uzman Mutfaklar
  Dünya Mutfakları
  Kahvaltı
  Tatlıcılar
  İçecek
  Gezi
  Kültür
  Kamp
  Turlar
  Deniz
  Hobi - Aktivite
  Alışveriş
PELEKİ UNLU MAMULLERİ
Fırıncılık dede mesleği


Yorum Sayısı:  0
Puan Durumu:  0
Oy Kullanan:  0 Kişi
 
Yorum Yazmak ve Puan
Vermek için tıklayınız


Teşvikiye Şakayık Sokak’ta bulunan 21 yıllık Peleki’nin sahipleri Rize Hemşinli Vehbi Devrim ve Musa Keskin. Fırıncılık dede meslekleri. Trabzon ekmeği, francala, Alman çavdarı, yedi tahıllı ekmek, yulaf ekmekleri, Fransız baget, papatya, çapata (zeytinli ekmek), cevizli ekmek ve mısır ekmeği başta olmak üzere 30’a yakın ekmek çeşidi var. Francala ekmek 85 YKr, yedi tahıllı ekmek ve Trabzon ekmeği 2 YTL. Peleki’de taş ve tava ekmeği üretiliyor. Konya ve Samsun unu kullanılıyor. Pideleri 400 gram, fiyatı 1.5 YTL. Üzerine ünlü özel bulamaçlarını sürüyorlar. Bergüzar Korel ve Kenan Işık sürekli müşterileri arasında.
İSTANBUL / Tel: 0 212 241 66 56
İstanbul’un en iyi 10 fırını
SIRAEN İYİLERŞEHİR
 1
BAYRAKTAR EKMEK FIRINI
 İSTANBUL
 2
HAS EKMEK
 İSTANBUL
 3
KOMŞU FIRIN
 İSTANBUL
 4
TAD DOY EKMEK FIRINI
 İSTANBUL
 5
PELEKİ UNLU MAMULLERİ
 İSTANBUL
 6
ALTIN ODUN EKMEĞİ
 İSTANBUL
 7
ÜNVER UNLU MAMULLERİ
 İSTANBUL
 8
ALTINBAŞAK TAŞ EKMEK FIRINI
 İSTANBUL
 9
ÖZKARADENİZ UNLU MAMULLERİ
 İSTANBUL
 10
SOMUNCU BABA EKMEK FIRINI
 İSTANBUL